Naast de aanwezige gasten, de materieelshow en de rondrijdende grote treinen van de ZLSM en de iets kleinere stoomtreinen van de Stoomgroep West Zuiderpark en Stoomgroep Limburg, zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden en attracties aanwezig, waarvan u met uw dagkaart gebruik kunt maken :

Voetplaatritten

Altijd al eens op de plek van de machinist willen staan? Stap in de cabine van onze locomotief en rijdt samen met de machinist een ritje over ons emplacement. De voetplaatritten zullen gedurende de hele dag plaatsvinden vanaf spoor 1 bij het station.

locom1  locom2  locom3 

 

Hesi's Hoogtepunt

Het emplacement van Simpelveld al eens uit de lucht gezien ? Tijdens de jubileumdagen is het mogelijk om het spektakel vanaf 25 meter hoogte te aanschouwen in de hoogwerker van Hesi. Een unieke kans om mooie foto's te schieten, uiteraard alleen als het weer het toelaat. Deelname is op eigen risico, en alleen voor personen van 18 jaar en ouder. 

 hoog1 hoog2  hoog3

Historische tractoren

Niet alleen historische treinen dit weekend. Aan onze nostalgielaan vind u ook een prachtige historische tractoren en stationaire motoren.

tractor1  tractor2   tractor3

Natureman

De Natureman heeft dit weekend een speciale functie. Hij zorgt voor goed weer. Maar dat kan hij niet alleen, en zoekt daarbij kinderen die hem kunnen helpen. Altijd al didgeridoo willen spelen ? Help Ger de Natureman de wolken te verdrijven en leer tegenlijk nog een paar leuke goocheltucs ! Een unieke ervaring, voor jong en oud. En geen zin in de barbeque ? Bij voldoende belangstelling organiseert Ger een wandeling over het emplacement, en geeft daarbij uitleg over eetbare planten en kruiden.

nature1  nature2   nature3

Live muziek

Geen feest zonder muziek, en dit weekend tracteren wij onze gasten op maar liefst 6 optredens. Soul / funk zangers Kelly van Wagenveld bijt zaterdag de spits af, gevolgd door het orkest 2nd Generation. De dag wordt afgesloten door blaaskapel De Flippers uit Itteren. Op zondag wordt geopend met de BigEasy Brass Band, en na een intermezzo van Kelly van Wagenveld geeft de Effe Wachten Band weer een spectaculair optreden.

    muziek2 

Eten en drinken

Uiteraard ontbreekt de traditionele ZLSM barbeque niet ! Verder kunt u terecht in onze nostalgische restauratie, of op het attractieveld voor een puntzak friet, met liefde gebakken door onze vrijwilligers. Centraal op het attractieveld, temidden van ons materieel en nabij de live muziek, vind u ons jubileumterras, waar uiteraard een ijskoud pilsje of lekker glas fris voor u klaarstaat. En voor de kleintjes ontbreekt de suikerspin niet !

eten1  eten3  eten2 

Grote spoormarkt

Ook dit jaar zijn we erin geslaagd om een groot aantal verkopers van treingerelateerde artikelen en modelspoor naar Simpelveld te halen. In onze overdekte spoormarkt van 250 vierkante meter vind u vanalles op treingebied, en, zoals het hoort, tegen aantrekelijke prijzen.

cspoormarkt1    spoormarkt2

 

LGB Baan

Bij droog weer tuffen de LGB treinen over onze eigen tuinbaan. Misschien kom je nog bekenden tegen, wat dacht je bijvoorbeeld  van Thomas de Trein ?

clgb  lgb3  lgb2 

Springkussen, pannakooi en meer !

Nog niet moe van al die treinen ? Leef je dan uit op het springkussen of een potje voetbal in de pannakooi. Of breng een bezoek aan 1 van de stands van collega-verenigingen, bekijk trein- en stoommodellen, etc. Succes gegarandeerd ! Kijk ook eens bij de foto's van voorgaande stoomtreindagen.

divers1  divers2  divers3